Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi

Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezinde Yangın Tahliye Tatbikatı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Kepez Yerleşkesinde bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezimiz ile Diş Hekimliği Fakültemizin yer aldığı binada Kepez Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ile birlikte planlı Yangın Tahliye Tatbikatı gerçekleştirildi.

Senaryo gereği, Kırmızı kod çalıştırılarak binanın koordineli ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi anons edildi. Eş zamanlı 112 aranarak Merkezimizin yangın alarmı devreye alındı. Binamızı besleyen enerji ve doğal gaz kaynakları (temsili) kesildi. Katlarda bulunan görevli ekiplerimizin yönlendirmeleriyle Hasta, Öğrenci ve Personelimizin acil çıkış noktalarından kontrollü bir şekilde toplanma alanına kısa sürede tahliyesi sağlanarak sayım (yoklama) gerçekleştirildi. Bu safhada hızlı bir şekilde olay yerine intikal eden İtfaiye ekiplerine binanın tahliye sürecine ilişkin bilgiler anlatıldı. Tatbikat sonunda kayıtlar tutularak durum değerlendirmesi yapıldı.

Tatbikat başarı ile tamamlanmış olup personel ve tüm katılımcılara teşekkürlerimizi sunarız.