Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi

“Afet ve Acil Durum” Eğitimi ve Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

Diş Hekimliği Fakültesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde; Çanakkale İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünden Şube Müdürü Erdem Gümüş ve Emre Çalışkan tarafından “Afet ve Acil Durum” eğitimi verildi. Eğitimin ardından deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Akademik ve idari personele yönelik düzenlenen eğitimde; başta deprem olmak üzere yangın, heyelan, sel ve çığ gibi afetler öncesinde yapılması gereken hazırlıklar ile afetlerin gerçekleştiği esnada ve sonrasında yapılması gerekenler ile ilgili bilgiler aktarıldı.

Şube Müdürü Gümüş “Ülkemiz topraklarının yüzde 62’si fay hatlarıyla kaplı, nüfusumuzun yüzde 90’ı bu fay hatları üzerinde veya yakınında yaşamakta, sanayi tesislerimizin yüzde 90’ı, barajlarımızın yüzde 95’i bu fay hatlarının üzerinde veya yakınında, 25 il merkezi ve 110 ilçe merkezi tam fay hatlarının üzerinde” diyerek hem bölgemizin hem de ülkemizin deprem riski altında olduğuna dikkat çekti.

Eğitim sonrası Merkez binasında gerçekleştirilen tatbikatta; çalınan alarm sonrası bir dakika boyunca çök-kapan-tutun uygulaması yapıldı. Ardından bina tahliye edildi. Tatbikat, Şube Müdürü Erdem Gümüş’ün acil toplanma alanında yaptığı bilgilendirmenin ardından sona erdi.