Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi

Tarihçe

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, Diş Hekimliği Fakültemizin bünyesinde 12 Mart 2019 tarih ve 30712 sayılı Resmî Gazete’ de yayınlanan yönetmelikle kurulmuştur. 2018 yılının sonunda Kepez’ de bulunan Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinin, Terzioğlu yerleşkesindeki yeni binasına taşınmasının ardından  Diş Hekimliği Fakültemiz ve aynı binada ağız ve diş sağlığı hizmeti verecek olan merkezimizin klinik altyapı çalışmaları 2021 yılında tamamlanmıştır. Yaklaşık 8.500 m2 alana sahip binamızda eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinin yanında tüm diş hekimliği uzmanlık branşlarında ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin verileceği kliniklerimiz bulunmaktadır.

Fakültemizin öğretim üyeleri tarafından kamu yararı ve hizmet kalitesi gözetilerek titizlikle değerlendirilip ihalesi yapılan son teknoloji makine ve teçhizatlar merkezimizde dünya standartlarında yüksek kaliteli ağız-diş sağlığı hizmeti verilmesi amacı güdülerek alınmış ve kurulumları gerçekleştirilmiştir.

2021 yılında Sağlık Bakanlığına ruhsat başvurusu yapılmış ve ruhsatımız verilmiştir. Mekan ve donanım eksiklikleri de giderilmiş olan sağlık tesisimiz 01 Kasım 2021 tarihi itibarıyla hizmet vermeye başlamıştır.